Alba Regia Fotópályázat 2022

Alba Regia Fotópályázat

2022

A VOKE Vörösmarty Művelődési Ház és Könyvtár és a MÁV Fotókör meghirdeti az „Alba Regia” Fotópályázatát.

A pályázat nyilvános, azon bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül – kivételt képeznek a zsűri tagjai.

A pályázatra olyan képeket várunk, amelyek korábbi Alba Regia pályázatokon nem voltak kiállítva. A pályázónak garantálnia kell, hogy a beküldött fotók felett teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal rendelkezik, s ha szükséges, a felmerülő kétségek esetén ezt igazolni is tudja. Ebből eredő esetleges vitákban a kiírók és szervezők felelősséget nem vállalnak, a viták következményeit teljes mértékben a pályázó viseli.

A pályázó a fotók beküldésével hozzájárul, hogy a pályázat és a kiállítás népszerűsítése érdekében a beküldött fotókat a szervezők térítés nélkül felhasználhassák a szerző nevének feltüntetése mellett. (katalógus, plakát, TV, sajtó, meghívó)

A pályázat 2 kategóriában kerül meghirdetésre, kategóriánként maximum 3-3 kép küldhető be, mely színes, ill. fekete-fehér kép egyaránt lehet.

Kategóriák:

A. Kategória: SZÉKESFEHÉRVÁR – Alba Regia (a város életét, épített örökségét, nevezetességeit, prominens személyeket bemutató képek)

B. Kategória: SZABADON VÁLASZTOTT TÉMA

A pályamunkákkal szemben támasztott technikai paraméterek:

A pályázati képek digitálisan, .jpg formátumban, RGB színmódban, 1920×1280 pixel méretben, max. 2MB méretben küldhetők be emailben. Más, a kiírástól eltérő paraméterű kép automatikusan kizárásra kerül!

Az alkotóknak rendelkeznük kell a beküldött kép nagy felbontású, .jpg formátumú, RGB színmódú, 3543×2362 pixel méretű (30×20 cm), 300 dpi-s, 12-es tömörítésű változatával, mert az elfogadott, kiállításra kerülő alkotásokat a pályázat szervezői nyomtatják ki. A nagy felbontású képet kizárólag a zsűrizés után, a kiállításra javasolt képekről kérjük beküldeni!

A pályázatra beküldött képfájlokat a következő módon kell elnevezni (az egyes elemeket alulvonásokkal kell elválasztani, de értelemszerűen a névben és a kép címében megengedett a szóköz):

Kategória_Képszám_Név_Lakhely_A kép címe

például: A_1_Nemoda Buda_Székesfehérvár_Hajnali látomás

Fenti példa az A kategória első képeként benyújtott Hajnali látomás című képet jelöli a székesfehérvári Nemoda Buda nevű pályázótól. Kérem ügyeljenek a megadott módra, mert a beküldött képeket számítógépes rendszerrel dolgozzuk fel, és a fájlok nem megfelelő elnevezése ezt nehezíti. A fenti kiírástól eltérő elnevezésű kép automatikusan kizárásra kerül!

Nevezési díj:

A pályázaton való részvétel feltétele a nevezési díj megfizetése és annak igazolása. A nevezési díj egy kategóriában (a képek számától függetlenül) 2.000,-Ft, két kategóriában 3.000,-Ft.

A nevezési díjat az alábbi számlaszámra kérjük átutalással megfizetni:

Számlaszám: 11736116-20008062

Kedvezményezett: VOKE Vörösmarty M. Művelődési Ház

Hivatkozás: Alba Regia pályázat_Pályázó Neve

A nevezés módja:

A pályázaton részt venni a kitöltött nevezési lap, a pályázatra benyújtott legfeljebb 2MB méretű, megfelelően elnevezett képek, valamint a nevezési díj befizetését igazoló banki visszaigazolás együttes megküldésével lehet. A pályázati anyagot egyetlen, az albaregiafoto2022@gmail.com email címre küldött elektronikus levélben várjuk.

A nevezési lap letölthető a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház interetes oldaláról http://mavmuvhaz.hu/palyazatok/alba-regia-fotopalyazat-2022/ , illetve az albaregiafoto2022@gmail.com címre küldött ezirányú kérés esetén a pályázat kiírója emailben is megküldi azt.

A határidőn túl, illetve a kiírásnak nem megfelelően küldött pályázati anyag a pályázatból kizárásra kerül!

A zsűri tagjai:

Balogné Dr. Kovács Matild fotóművész, A-FIAP, A-MAFOSZ/b, Magyar Fotóművészek Szövetségének és MAOE tagja

Roll Péter fotóművész, Fotográfus, a Győri Fotóklub Egyesület elnöke, AFIAP, A-MAFOSZ, Magyar Fotóművészek Világszövetségének tagja

Horosnyi Sándor fotóművész, A-MAFOSZ/g, EFIAP/b, MAFOSZ Év fotográfusa 2020

Pályázati naptár:

Pályamunkák beadási határideje: 2022. szeptember 30.

Zsűrizés: 2022. október 10-ig

Kiállításra kerülő képek beérkezése: zsűrizés és értesítés után, legkésőbb 2022. október 17.

Hivatalos eredményhirdetés, díjátadó, kiállítás megnyitó: 2022. november 12. 15:00 – helyszín: VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár, 8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 2. (bejárat a Lövölde út 46. felől)

Díjazás:

A pályázat eredményéről mindenkit e-mailben értesítünk.

Kategóriánként az 1-3 helyezett művek beküldői tárgyjutalomban és oklevélben részesülnek. Azonos pontszám esetén a zsűri dönt a díjazott képekről. A zsűri döntése nem vitatható. A díjak átadására a pályázatról szóló kiállítás megnyitóján kerül sor. A díjakat nem postázzuk, a következő pályázatig megőrizzük.

A kiállításra kerülő képek digitális vetítésben megjelennek a MÁV Fotókör Facebook oldalán és VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár honlapján. http://mavmuvhaz.hu/online-kiallitoter-2

Pályázattal kapcsolatos további információ:

Marton Ágota: 06/70/402-0710

Székesfehérvár, 2022. 06. 08.

https://docs.google.com/document/d/1NOB3cO01aJOmcTBU1jjlM1RmqAvtzAH8/edit?usp=sharing&ouid=107422899226578801144&rtpof=true&sd=true

https://docs.google.com/document/d/195Z2YJ6vYtcMdoAnodmMyxLI5wnIiwaP/edit?usp=sharing&ouid=107422899226578801144&rtpof=true&sd=true